بواسیر یا هموروئید (به انگلیسی Hemorrhoids) یکی از ناخوشایندترین عوارض بارداری است. برخی از این ناراحتی خجالت می کشند و در مورد این ناراحتی برخلاف حالت تهوع و تورم پاها زیاد صحبت نمی شود. با این حال خوشبختانه راهکارهای ساده ای برای درمان بواسیر در بارداری یا پیشگیری از ایجاد آن وجود دارد.بواسیر (هموروئید) رگهای متورم در انتهای روده بزرگ (مقعد) را گویند که این رگهای خونی معمولا از مقعد بیرون میزنندو به آن، بواسیر خارجی میگویند. چنانچه رگ های خونی درون روده بزرگ باشند و از مقعد شخص بیرون نزنند به آنها بواسیر داخلی میگویند. خونریزی، خارش و درد درناحیه مخرج از علایم دو نوع بواسیر (هموروئید) است.در این مطلب از سایت جسارت به علائم و درمان های خانگی و گیاهی برای بواسیر در حاملگی و بارداری می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
بسیاری از ن هرگز قبل از حاملگی دچار هموروئید نبودهاند؛ اما در طول دورهی بارداری دچار این اختلال میشوند. بروز هموروئید در دورهی بارداری میتواند ناشی از فشاری باشد که جنین به ارگانهای گوارشی وارد میکند و به این ترتیب بر سیستم گوارش تاثیر میگذارد. با این حال، دلایل دیگری نیز وجود دارد که میتواند منجر به بروز هموروئید در دوران بارداری شود، از جمله عادات نامناسب غذا خوردن که حتی سبب وخیمتر شدن این اختلال میشود.در طول بارداری، تغییرات هورمونی زیادی در داخل بدن رخ میدهد که باعث ایجاد اثرات منفی روی سیستم روده و گوارش میشود. مقدار هورمونی که درون بدن زن باردار ترشح میشود، میتواند به شل شدن عضلات بدن کمک کند و شرایط مطلوبی را برای رشد جنین فراهم کند. در مقابل، ماهیچههای شل شده نیز فشار را بر سیستم گوارش افزایش میدهند و در عملکرد دفع مواد زائد مشکل ایجاد میکنند.
بواسیر یا هموروئید عروق خونی متورم در ناحیه مقعد است که باعث خارش، ناراحتی یا درد می شود. هموروئید شبیه به خوشه انگور است که از مقعد خارج شده است. بواسیر معمولا در سه ماه اول بارداری یا بعد از زایمان شکل می گیرد. علائم هموروئید در بارداری عبارت اند از:
– خارش مقعد
– درد مقعد، به ویژه در زمان نشستن
– خون قرمز روشن در مدفوع
– درد در زمان خارج شدن مدفوع، توده های سخت و دردناک در مقعد
موز میوهای است که منبع شگفتآور پتاسیم و اسید فولیک محسوب میشود. به علاوه، این میوه غنی از ویتامین B۶ است، که میتواند به شکلگیری سیستم عصبی جنین کمک کند. یک موز متوسط دارای ۳ گرم فیبر است. موز همچنین حاوی پکتین است – نوعی فیبر که اثبات شده غذاها را را در دستگاه گوارش به خوبی تجزیه میکند (گلابی و سیب نیز همین فیبر را دارند).
نشستن و ایستادن هر دو فشار زیادی به رگ های پایینی وارد می کنند به همین دلیل از نشستن و ایستادن در طولانی مدت اجتناب کنید. اگر در محل کار باید بنشینید هر چند وقت یکبار به منظور استراحت بلند شده و راه بروید. زمانی که در حال تماشای تلویزیون، خواندن کتاب
در دوران بارداری به دلیل محدودیت مصرف دارو باید با تغییر رژیم غذایی و رعایت توصیههای پیشگیرانه از شدت عوارض بیماری کاست که شامل:
– مصرف مایعات فراوان؛
– مصرف مواد غذایی حاوی فیبر مانند میوه و سبزیجات؛
– تنظیم زمان دفع مدفوع در شبانهروز و خودداری از به تأخیر انداختن آن؛
– استفاده از توالت فرنگی؛
– خودداری از زور زدن هنگام اجابت مزاج؛
– کمپرس گرم یا سرد بر ناحیهی ملتهب؛
– پیادهروی منظم روزانه؛
درباره این سایت